Hét bedrijf voor innovatieve waterbouwkundige constructies met Ground Consolidators

 

Nieuws

 

November 2016 Aanleg GC pilot Gasunie

 

In de eerste helft van November is de GC pilot aangelegd. Een mat van ca 30x30 meter GC haken is aangelegd op de plaats waar een gasleiding een slenk kruist. Hier is relatief weinig dekking boven de leiding. De mat vangt zand in en beschermt daarmee hetgeen daaronder ligt tegen verdere erosie. Het was een bijzonder uitdagend project omdat deze techniek voor de eerste keer in dit type constructie op zee werd gebruikt.

 

Van het proces van GC productie tot en met aanleg heeft Gasunie een film laten maken:

 

 

 

Update Maart 2017: Mat ligt stabiel en heeft zand ingevangen. Beperkte erosie naast mat.

 

Oktober 2015 Opdracht Gasunie voor uitvoeren pilot project leiding bescherming

 

GeoHooks heeft na afronding van het hieronder beschreven plan opdracht ontvangen voor uitvoering van een pilotproject. Locatie is op de gasleiding net beneden Vlieland. Anome Projects zal langzaam bioafbreekbare GC's toeleveren die aangebracht worden door Van Stee uit Harlingen. Het projectteam bestaat uit Periplus (namens Gasunie), Liander, Van Stee, Anome Projects, Boskalis, Gasunie, ACRB / Romke Bijker en GeoHooks.

 

November 2014 Opdracht Gasunie voor plan "Freespan preventie"

 

GeoHooks heeft opdracht ontvangen van Gasunie voor het maken van een plan voor freespan preventie en – herstel in de Waddenzee. Freespan is een situatie waarbij er onvoldoende zanddekking boven een leiding in de zeebodem ligt. Traditioneel wordt dit type probleem aangepakt door baggeren (verdiepen) of aanstorten met stenen. De studie betreft een plan waarbij een mat van GC’s in de erosiekuil gelegd wordt. Deze mat zal zich geleidelijk vullen met zand, waarmee het totale pakket de onderliggende lagen met de leiding beschermt tegen erosie. Dit concept is al eerder aangetoond. In het plan wordt gebruik gemaakt van duurzame natuurlijke materialen. De geplande GC’s zijn zeer langzaam bioafbreekbaar en de grondstoffen zijn van natuurlijke oorsprong. Verwachte voordelen zijn minder verstoring bij aanleg, betere aanpak van bepaalde hardnekkige probleemlocaties en verminderd onderhoud over langere tijd. De studie richt zich op ontwerp, practische uitvoerbaarheid, effecten op de omgeving, vergunbaarheid en kosten.

 

 

November 2013 Studenten winnen 2e prijs bij Waterbouwprijs

 

Er zijn vrijwel steeds studenten bij GeoHooks betrokken die projecten uitvoeren voor hun bachelor of master thesis. De TU Delft is "huisleverancier",  maar gelukkig ontdekken steeds meer studenten en instituten de fascinerende wereld van de GC's.

 

Recent hebben Stefan Spits en Kees Geluk hun afstudeerscriptie van de HAN Arnhem afgeleverd. Het is een prachtig werkstuk met de fraaie naam "Haken of Kraken" dat diverse methodes voor het plaatsen van GC lagen op waterbodems onderzoekt. Dit werkstuk heeft de 2e prijs gewonnen bij de uitreining van de Waterbouwprijs 2013 in de categorie HBO !  Stefan en Kees, gefeliciteerd !

Klik hier voor het bericht op de website van de HAN.

Klik hier voor het youtube filmpje over de uitreiking, onze mannen komen vanaf minuut 4

 

 

April 2013 Bouw GC rif afgerond

Hoewel dit geen GeoHooks activiteit is, is dit wel nieuws voor GeoHooks omdat partijen die betrokken zijn bij GeoHooks mede betrokken zijn bij de bouw van het GC-rif. Dit project is ooit geïnitieerd door Anome Projects. Het verloop van dit project is te volgen op www.anomeprojects.nl/rif

 

 

November 2011 GeoHooks opgericht

Hét nieuwe bedrijf voor GC constructies: GeoHooks. Boskalis en Anome Projects hebben deze maand de joint venture GeoHooks BV opgericht. Doel van GeoHooks is het op de markt zetten van GWW constructies gebaseerd op GC's. GeoHooks zal in samenwerking met klanten, aannemers en ingenieursbureaus GC-constructies ontwerpen, leveren en indien gewenst aanbrengen en monitoren. Anome Projects is daarbij de toeleverancier van GC's en zal zich toeleggen op ontwikkeling en productie van moderne, duurzame GC's. GeoHooks werkt als onafhankelijk bedrijf, en wil graag zakendoen met alle partijen uit de waterbouw.

 

 

Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar info@geohooks.nl